Infertilitet är ett utbrett problem som drabbar miljontals par världen över. Trots att det finns många orsaker till infertilitet, finns det ingen universell behandling som passar alla. Emellertid har laserterapi visat sig vara en lovande ny behandlingsmetod.

Laserterapi är en typ av fotobiomodulerande terapi som använder lågnivålaser med specifik energidensitet, för att stimulera tillväxt och reparation av vävnad. Det har visat sig vara effektivt vid behandling av olika tillstånd, inklusive infertilitet.

Forskning visar att kvinnor med persistent tunn endometrium som behandlats med laserterapi har ökat tjockleken på endometriet och förbättrat chanserna till graviditet. En annan studie visade att laserterapi var effektiv vid behandling av kvinnor med endometrios, en sjukdom där vävnad liknande livmoderslemhinnan växer utanför livmodern och kan orsaka smärta, infertilitet och andra problem.

Laserterapi är en säker och effektiv behandling för infertilitet som är icke-invasiv och inte kräver någon återhämtningstid. Laserterapi kan användas som specifik behandling eller i kombination med andra fertilitetsbehandlingar.

Vi på Human Recharge är stolta över att erbjuda den senaste tekniken inom låg nivå laserterapi (LLLT) för att hjälpa kvinnor som upplever problem med tunn endometrium. En nyligen publicerad studie visade att LLLT i en våglängd av 635 nm ökar proliferationen och genuttrycket av in vitro odlade endometrialceller.

Studien undersökte effekten av en dos på 4,27 J/cm2 i en session eller fördelad på tre lika sessioner under dag 2, 4 och 6 av kulturen. Resultaten visade att båda grupperna som behandlades med LLLT hade signifikant högre antal celler och större yta än kontrollgruppen. Dessutom visade båda grupperna signifikant skillnad i genuttryck jämfört med kontrollgruppen, med större skillnad i uttrycket av PTEN-tumörsuppressorgenet i den grupp som behandlades med flera sessioner.

Vi på Human Recharge ser detta som en spännande möjlighet att hjälpa kvinnor som upplever svårigheter med att bli gravida. LLLT kan fungera som ett nytt adjuvant terapialternativ för att öka den regenerativa och funktionella kapaciteten hos endometrialceller. Boka din tid.

OM VÅRA KLINIKER​

Din hjärna är föränderlig och högst påverkningsbar. Genom transkraniell elektromagnetisk puls i specifika våglängder förstärker vi hjärnans funktioner, ökar mental performance och kommunikationen i nervsystem. Allt detta utan smärta, obehag eller biverkningar. Välkommen in till någon av våra kliniker.